Loading Events
  • This event has passed.

Training Multicultureel Burgerschap _scholieren Rotterdam

maart 9 @ 09:45 - 17:00

Beste scholieren van Rotterdam,

 

Zowel scholieren als mentoren krijgen bij Giving Back te maken met culturen en gedrag die je niet eigen zijn. Voor de mentoren staat al een aantal jaar een training op het programma die hierop inspeelt. Omdat het ook een belangrijk onderwerp is voor de scholieren, is deze training sinds twee jaar ook onderdeel van het activiteitenprogramma van de scholieren.

 

Doel

Tijdens deze training komen er twee onderwerpen aan bod. Bij het eerste onderwerp, Multicultureel Vakmanschap, wordt jouw kennis, inzicht en vaardigheden over de verschillen in culturele normen en waarden vergroot. Vervolgens komt de vraag aan bod: Hoe kun je omgaan met de vele verschillende culturen en leefstijlen in je eigen omgeving en de samenleving?

Daarnaast wordt het onderwerp Interculturele communicatie behandeld. Het begrip Interculturele communicatie kun je globaal omschrijven als communicatie tussen personen met verschillende culturele achtergronden. Door veel te weten over de verschillen in culturele normen en waarden, kun je op een effectieve manier omgaan met deze verschillen en je communicatie hierop aanpassen. In de training zal de theorie daadwerkelijk toegepast worden; er wordt veel gebruik gemaakt van voorbeelden en situaties uit het dagelijkse leven.

Het Erasmus MC is zo vriendelijk om ons op de 9e maart welkom te heten.

 

Details:

Datum:                             zaterdag 9 maart 2019

Ontvangst:                       tussen 09.45-10.00 uur

Training:                          10.00 – 17.00 uur (lunch wordt geregeld door de Stadscommissie)

Locatie:                            Erasmus MC, Onderwijscentrum (zie bijgesloten routebeschrijving en plattegrond)

Zowel de scholieren als de mentoren, verzamelen in Onderwijsruimte 3. Let op: zie voor de extra uitleg graag de plattegrond met paarse route. De witte trap is ongeveer tegenover de AKO.

 

De training wordt verzorgd door de BeHr Groep, een trainingsbureau gespecialiseerd in multicultureel vakmanschap. Zij bieden trainings- en adviestrajecten voor professionals o.a. in de zorg, bij de politie en in het onderwijs. Voor meer informatie: zie www.behrgroep.nl

 

Aanwezigheid

We gaan er vanuit jullie allemaal te zien op 9 maart (aanwezigheid is verplicht). Renée Merkus van de Activiteitencommissie Rotterdam is voor dit evenement de contactpersoon.

Laat vóór 6 maart alsjeblieft weten als je er (met een geldige reden) niet bij kunt zijn.

(Contactgegevens Renée: 0623130968/rjemerkus@gmail.com)

 

Vriendelijke groet,

Stadscommissie Rotterdam