Loading Events
  • This event has passed.

Training Multicultureel Vakmanschap en Interculturele Communicatie_mentoren Eindhoven

maart 16 @ 10:00 - 17:00

Beste mentoren van Eindhoven,

 

Als mentor bij Giving Back krijg je te maken met culturen en gedrag die je niet eigen zijn. Uit een enquête die Giving Back eerder onder alle mentoren heeft gehouden, vinkte 68% aan dat zij veel geleerd hebben op het vlak van “diversiteit, omgaan met culturele verschillen”. Uit diezelfde enquête kwam naar voren dat er onder de mentoren behoefte is aan een ondersteunende training over cultuur en diversiteit/multiculturele facetten. Daarom is de eendaagse training Multicultureel Vakmanschap & Interculturele Communicatie inmiddels een vast onderdeel van het Giving Back-programma.

 

Doel

Het doel van het eerste deel van de training, Multicultureel Vakmanschap, is het vergroten van kennis, inzicht en vaardigheden over de verschillen in culturele normen en waarden, en: hoe kun je omgaan met de vele culturen en leefstijlen in je eigen omgeving en de samenleving?

Daarnaast komt het onderwerp Interculturele communicatie aan bod. Het begrip Interculturele communicatie kun je globaal omschrijven als communicatie tussen personen met verschillende culturele achtergronden. Door kennis en inzicht te hebben in de verschillen wat betreft culturele normen en waarden, kun je op een effectieve manier omgaan met deze verschillen en je communicatie hierop aanpassen. In de training zal de theorie daadwerkelijk toegepast worden en er wordt gebruik gemaakt van actuele cases.

Boels Zanders Advocaten is zo vriendelijk om ons op de 16e maart welkom te heten.

 

Details:

Datum:                             16 maart 2019

Ontvangst:                       tussen 09.45-10.00 uur

Training:                          10.00 – 17.00 uur (lunch wordt geregeld door de Stadscommissie)

Locatie:                            Boels Zanders Advocaten, Vestdijk 76, 5611 CE Eindhoven (er wordt voor parkeerkaarten gezorgd!)

 

De training wordt verzorgd door de BeHr Groep, een trainingsbureau gespecialiseerd in multicultureel vakmanschap. Zij bieden trainings- en adviestrajecten voor professionals o.a. in de zorg, bij de politie en in het onderwijs. Voor meer informatie: zie www.behrgroep.nl

 

Aanwezigheid

We gaan er vanuit jullie allemaal te zien op 16 maart. Marjan Thijssen van de Activiteitencommissie Eindhoven is voor dit evenement de contactpersoon. Mocht je er niet bij kunnen zijn, dan dit graag even doorgeven aan Marjan, liefst voor 13 maart. (Contactgegevens Marjan Thijssen: 06 46 06 70 37, mkt.thijssen@gmail.com).

 

 

Vriendelijke groet,

Stadscommissie Eindhoven