Loading Events
  • This event has passed.

Training Multicultureel Vakmanschap en Interculturele Communicatie_mentoren Rotterdam

maart 9 @ 09:45 - 17:00

Beste mentoren van Rotterdam,

 

Als mentor bij Giving Back krijg je te maken met culturen en gedrag die je niet eigen zijn. Uit een enquête die Giving Back eerder onder alle mentoren heeft gehouden, vinkte 68% aan dat zij veel geleerd hebben op het vlak van “diversiteit, omgaan met culturele verschillen”. Uit diezelfde enquête kwam naar voren dat er onder de mentoren behoefte is aan een ondersteunende training over cultuur en diversiteit/multiculturele facetten. Daarom is de eendaagse training Multicultureel Vakmanschap & Interculturele Communicatie inmiddels een vast onderdeel van het Giving Back-programma.

 

Doel

Het doel van het eerste deel van de training, Multicultureel Vakmanschap, is het vergroten van kennis, inzicht en vaardigheden over de verschillen in culturele normen en waarden, en: hoe kun je omgaan met de vele culturen en leefstijlen in je eigen omgeving en de samenleving?

Daarnaast komt het onderwerp Interculturele communicatie aan bod. Het begrip Interculturele communicatie kun je globaal omschrijven als communicatie tussen personen met verschillende culturele achtergronden. Door kennis en inzicht te hebben in de verschillen wat betreft culturele normen en waarden, kun je op een effectieve manier omgaan met deze verschillen en je communicatie hierop aanpassen. In de training zal de theorie daadwerkelijk toegepast worden en er wordt gebruik gemaakt van actuele cases.

Het Erasmus MC is zo vriendelijk om ons op de 9e maart welkom te heten.

 

Details:

Datum:               zaterdag 9 maart 2019

Ontvangst:         tussen 09.45-10.00 uur

Training:            10.00 – 17.00 uur (lunch wordt geregeld door de Stadscommissie)

Locatie:               Erasmus MC, Onderwijscentrum (zie bijgesloten routebeschrijving en

plattegrond)

Zowel de scholieren als de mentoren, verzamelen in Onderwijsruimte 3. Let op: zie voor de extra uitleg graag de plattegrond met paarse route. De witte trap is ongeveer tegenover de AKO.

 

De training wordt verzorgd door de BeHr Groep, een trainingsbureau gespecialiseerd in multicultureel vakmanschap. Zij bieden trainings- en adviestrajecten voor professionals o.a. in de zorg, bij de politie en in het onderwijs. Voor meer informatie: zie www.behrgroep.nl

 

Aanwezigheid

We gaan er vanuit jullie allemaal te zien op 9 maart. Renée Merkus van de Activiteitencommissie Rotterdam is voor dit evenement de contactpersoon. Mocht je er niet bij kunnen zijn, dan dit graag even doorgeven aan Renée, liefst voor 6 maart. (Contactgegevens Renée: 0623130968 / rjemerkus@gmail.com)

 

Vriendelijke groet,

Stadscommissie Rotterdam