• Header 1

Vacature Marketing & Communicatiespecialist

Vacature Marketing & Communicatie specialist Giving Back

Stichting Giving Back

Stichting Giving Back (www.givingback.nl), opgericht in 1999, is bij uitstek een vrijwilligersorganisatie. Er zijn rond de 400 vrijwilligers actief voor Giving Back en de stichting heeft 4 medewerkers in dienst (3,2 FTE). Giving Back richt zich op het begeleiden van ambitieuze scholieren en studenten die opgroeien in een onvoldoende stimulerende omgeving en het sociale netwerk en de sociabiliteit missen die nodig zijn voor een succesvolle maatschappelijke carrière. Giving Back biedt deze jongeren, die voor het overgrote deel een multiculturele achtergrond hebben, een uitdagend activiteitenprogramma, gericht op persoonlijke en professionele ontwikkeling, en een ondersteunend mentortraject.

Stakeholders: scholieren, studenten en professionals

Het scholierenprogramma, dat draait in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht, richt zich op scholieren in de laatste twee jaar van HAVO en VWO die op school goed presteren en aantoonbaar gemotiveerd zijn om zichzelf te ontwikkelen. Echter, zij komen uit een omgeving waarin studeren niet vanzelfsprekend is. Deze jongeren missen hiermee voorbeelden en rolmodellen in hun directe omgeving en beschikken niet over een netwerk.

Het studentenprogramma heeft dezelfde doelstelling als het scholierenprogramma, maar richt zich op eerste generatie HBO- en WO studenten. Het Studentenprogramma is in 2009 gelanceerd. Sinds 2012 bestaat de doelgroep niet alleen uit oud Giving Back-scholieren, maar is het programma ook opengesteld voor zogenoemde ‘zij-instromers’: horizontale instroom van studenten die niet eerder deelnamen aan het Giving Back scholierenprogramma. Hiermee is de doelgroep verbreed.

Het professionalsprogramma heeft hoofdzakelijk het doel om TERUG TE GEVEN. Het programma is opgezet als alumni programma. Onze Giving Back professionals kunnen na een aantal jaar concreet fungeren als rolmodel en helpen bij het mentoren van de volgende generaties scholieren.

Organisatie

Het stichtingsbestuur, bestaande uit zes leden, is juridisch verantwoordelijk en bepaalt het financieel, strategisch en organisatorisch beleid.

 • Conrad Keijzer, Voorzitter (lid Executive Committee AkzoNobel N.V.)
 • Manon van Beek, Penningmeester (Managing directeur Accenture NL)
 • Mieke de Vos, Secretaris (bestuurssecretaris Allen & Overy)
 • Marcel Jakobsen, Algemeen lid (tax partner PwC)
 • Ila Kasem, Algemeen lid (Managing partner Van de Bunt & Co)
 • Haseena Khodadin, Algemeen lid (voorzitter van Giving Back Professionals)

Onze Partners bestaande uit 8 gerenommeerde bedrijven: AkzoNobel, Allen & Overy, Cargill, DSM, ING, Ministerie van Defensie, Nuon en PwC.

In elk van de vier deelnemende steden is een Stadscommissie actief. Zij organiseren, onder verantwoordelijkheid van de landelijk directeur, het grootste deel van het scholierenprogramma en dragen zorg voor de werving en selectie van scholieren en mentoren. Tevens zijn de stadscommissies verantwoordelijk voor de lokale uitvoering van het activiteitenprogramma. De grotere evenementen, zoals het Teambuildingsweekend, Debating Toernooi en de Holland Experience, worden centraal georganiseerd.

Een Stadscommissie telt tussen de vijf en tien leden plus een vertrouwenspersoon. De leden zijn op diverse plekken werkzaam. Ondernemers, ZZP-ers, in het bedrijfsleven, vrije beroepen en bij de overheid. Om de verbondenheid tussen het scholieren-, en studentenprogramma te borgen is er de mogelijkheid om 1 stadscommissielid te benoemen uit de Giving Back Students Community.

Op kantoor zijn 2 back-office medewerkers actief. Deze onmisbare krachten zijn organisatorisch en facilitair in charge en leiden beide programma’s in goede banen. In het studentenprogramma is naast de directeur ook een parttime Programmamanager Studentenprogramma aangesteld. De programmamanager fungeert als eerste aanspreekpunt voor onze studenten en is verantwoordelijk voor het mentorprogramma binnen het Studentenprogramma. Daarnaast heeft de programmamanager ook regelmatig contact met onze partners.

Context vacature

De afgelopen jaren is er ruim aandacht geweest voor kwantitatieve en kwalitatieve verbeteringen. Zo is het aantal deelnemende steden van 2 naar 4 gegroeid, is er een upgrade van het scholierenprogramma geweest en is het totale programma qua inhoud en ondersteuning naar een hoger niveau gestegen. In de afgelopen jaren is ook het Studentenprogramma uitgebreid en verbeterd. De komende jaren staan in het teken van Operational Excellence (continue verbeteren). Het zo veel als mogelijk ontzorgen van onze vrijwilligers en ‘last but not least’ een uitbreiding van zowel ons Scholierenprogramma als het Studentenprogramma. Bij Operational Excellence hoort onvermijdelijk een digitalisering van onze organisatie. Het ultieme doel is om alle stakeholders van Giving Back met elkaar te verbinden in een (digitale) community. Daarnaast dient Giving Back meer impact te generen door te participeren in de sociaal maatschappelijke arena. Tevens moeten we de komende jaren onze eigen Giving Back professionals veel meer verbinden en inzetten om de Giving Back cirkel rond te maken.

De Marketing & Communicatiemanager zal een fundamentele bijdrage moeten leveren aan al deze doelstellingen.

Profiel van de functie: Marketing & Communicatiemanager m/v (2 tot 3 dagen in de week)

Wat zijn de taken?

 • Het verantwoordelijk zijn voor de totale marketing & communicatiestrategie, de identiteit en positionering;
 • Het opzetten van een breed en op maat gesneden social media beleid en implementeren van dit beleid binnen de gehele Giving Back organisatie;
 • Het ontwikkelen, formuleren, implementeren en uitvoeren van een brand- en marketing & communicatieplan;
 • Versterken merkpositionering;
 • Signaleren en het op de voet volgen van marktontwikkelingen;
 • Nauwe samenwerking met alle stakeholders van Giving Back;
 • Het adviseren van de directie en bestuur van Giving Back;

Wat verwachten wij?

 • Een expert in je vakgebied met minimaal 5 jaar werkervaring in (online) marketing (bij voorkeur met ervaring in een vrijwilligersorganisatie);
 • Er ligt een grote nadruk op social media, daar moet je ook expertise en passie voor hebben;
 • Het gaat in de praktijk om een combi van het formuleren van Marketing & Communicatie beleid en executie, de verhouding is ongeveer 20-80% (dus 80% hands on werk);
 • Er is een groot belang bij het ontzorgen van onze stadscommissies met standaard communicatie/ marketingmaterialen;
 • Commercieel ingesteld waarbij klant en marktdenken in je DNA zit;
 • Ervaring in het uitbouwen van (nieuwe) merken en aantoonbare successen/initiatieven op het gebied van segmentatie/doelgroep marketing;
 • Stevige persoonlijkheid met sterke analytische vaardigheden waarbij je stuurt op resultaat;
 • Creatief – inspirator, vernieuwende kijk op de markt en onze stakeholders. Je houdt iedereen scherp en bent een echte motivator;
 • Proactief, initiatiefrijk en hands on mentaliteit;

Wat bieden wij?

Een zeer uitdagende functie met een grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid in een dynamische en groeiende vrijwilligersorganisatie. Je krijgt de mogelijkheid om het beleid verder vorm te geven. Je maakt deelt uit van een klein team (team bestaat uit 4 mensen).

 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Karim El-Khetabi. Wil je direct solliciteren, dan mag je jouw sollicitatie richten aan Karim.

Karim El-Khetabi

Directeur Giving Back

Bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.