• Header 1

Kick-off Masterprogramma: the day after…

Donderdag 8 oktober zijn 22 excellente studenten begonnen aan de eerste van vijf masterclasses van ons Masterprogramma. De kick-off was bij PostNL. Wij bedanken hen voor de gastvrijheid, wat een bijzondere dag! Onze complimenten voor de studenten en de partners van Giving Back: AkzoNobel, Allen & Overy, Cargill, ING, Nuon, PostNL en PwC.

Persoonlijke zoektocht
De eerste masterclass stond in het teken van elkaar beter leren kennen en was vooral ook gericht op een persoonlijke zoektocht van de studenten naar wie ze zijn. Naast een korte kennismaking met alle partner, stond de ochtend in het teken van de terugkoppeling van de resultaten van vragenlijst van Insight, die de studenten vooraf hadden ingevuld. Waar komt je gedrag vandaan, wat is je essentie en wie ben je wezenlijk? Het ontdekken van wat je beweegt en wat je belemmert geeft inzicht, bewustwording en ruimte om er iets mee te doen. Aan de hand van een persoonlijk profiel gaan de studenten gedurende het gehele Masterprogramma aan de slag om te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. Dit alles komt ook terug in een individueel ontwikkelplan genaamd My Masterplan. Dit programmaonderdeel werd verzorgd door Allen & Overy.

In gesprek met de ceo van PostNl
Aan het begin van de middag was de officiële kick-off van het Masterprogramma. Namens het bestuur van Giving Back heeft Ila Kasem het openingswoord gedaan. Hij ging onder meer in op het doel, het nut en de noodzaak van dit Masterprogramma. Het hoogtepunt van de dag was zeker ook het interview en de vragenronde aan Herna Verhagen, de bestuursvoorzitter van PostNL.

Workshops
In de middag stonden twee workshops op het programma: Feedback en Personal Branding. Beide onderwerpen zijn van cruciaal belang voor de verder ontwikkeling van de studenten op zowel persoonlijk als professioneel vlak. De studenten zijn interactief bezig geweest en hebben ook huiswerk meegekregen voor de tussenliggende periode.

Vervolg
De tweede masterclass vindt plaat op 4 december bij PwC. Naast PwC zijn ook Allen & Overy en Cargill verantwoordelijk voor de verdere inhoud van deze dag. De tweede masterclass staat in het teken van de verdieping van je persoonlijke ontwikkeling. Dit gebeurt in een interactieve setting met bijzondere workshops. Wordt vervolgd.

Noot voor de lezer:
Voor informatie of vragen over het Masterprogramma of Stichting Giving Back kunt u contact opnemen met Karim El Khetabi (directeur) via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of bellen via 020- 6234171.