Kennismaken met nieuwe partner DIF | Giving Back

Even voorstellen.. nieuwe partner DIF

Ieder jaar werken we er met 400 vrijwilligers op alle niveaus hard aan om onze cross-cultural mentoringprogramma’s een succes te laten zijn voor onze deelnemers. Trots zijn we op al onze scholieren, studenten, vrijwilligers, scholen en partners. Zonder partners ook geen Giving Back. Afgelopen jaar hebben we een aantal nieuwe partners mogen begroeten waar we uiteraard trots op zijn. Wat we van alle partners willen weten is wat hen zo enthousiast maakt voor Giving Back en onze missie. Dus laten we hen hierover aan het woord. Dit keer in de persoon van Frank Siblesz, senior director, partner coordinator èn mentor,  van DIF -Infrastructure and Renewable Energy Specialists. Klik op onderstaande afbeelding voor het interview of klik hier.

Kennismaken met nieuwe partner DIF | Giving Back

Wie is DIF eigenlijk?

DIF is een toonaangevende, onafhankelijke fondsmanager met ca. €5.6 miljard aan activa onder beheer.

DIF investeert in hoogwaardige infrastructuurprojecten die stabiele cash-flows op lange termijn genereren, waaronder publiek-private partnerschappen (PPP), regulated assets en duurzame energie projecten in Europa, Noord-Amerika en Australië.

DIF heeft een multidisciplinair en internationaal team van ca. 110 professionals in acht kantoren, gevestigd in Amsterdam (Schiphol), Frankfurt, Londen, Luxemburg, Madrid, Parijs, Sydney en Toronto.

Waarom zijn jullie partner van Giving Back geworden?

DIF is de afgelopen 10 jaar erg succesvol geweest en is snel gegroeid. Wij vinden het belangrijk dat onze projecten, organisatie en werknemers bijdragen aan de ontwikkeling van anderen. Voor onze werknemers betekent dit dat er geld en tijd beschikbaar is vanuit DIF om hiervoor hun professionele en persoonlijke vaardigheden in te zetten.

Giving Back past goed bij onze ambitie om anderen op deze manier verder te helpen bij het realiseren van hun ambities en mogelijkheden.

Waarom werkt diversiteit op de werkvloer, volgens jullie?

Met ruim 100 man in dienst op verschillende continenten komen wij dagelijks een diversiteit aan culturen en gewoontes tegen. De mate waarin een organisatie hiermee om kan gaan is mede bepalend voor het succes van DIF op de lange termijn. Door deze diversiteit ook op de werkvloer te stimuleren vergroten we de mate waarin DIF als organisatie hiermee om kan gaan.

Wat zouden jullie onze studenten mee willen geven?

Om vooral te geloven in je eigen kansen en niet te aarzelen om anderen (inclusief je mentor) om hulp te vragen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.