Trudy Ravensbergen

Even voorstellen: Trudy Ravensbergen

Met de start van het nieuwe Giving Back jaar hebben er in de steden zoals gebruikelijk wisselingen plaatsgevonden. In Utrecht is een nieuw vertrouwenspersoon aangesteld: Trudy Ravensbergen heeft het stokje overgenomen van Sandra van Blitterswijk. Om Trudy wat beter te leren kennen interviewde Layla Hida haar onlangs.

  1. Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

‘’Ik ben Trudy en ik ben moeder van 2 meiden: Julia en Maud. Inmiddels ben ik al 25 jaar samen met William, dat is mijn man. Hij is architect en we wonen in Utrecht. Zelf heb ik ook een eigen bedrijf samen met Judith. Het is een trainingsbedrijf en het heet The Boost Factory. Wij zorgen onder andere voor trainee programma’s en leiderschap programma’s om mensen te helpen met wat ze nou willen en hoe ze dat willen realiseren. Daarnaast werk ik zelf ook aan opdrachten bij bedrijven. Deze bedrijven willen dan bijvoorbeeld een nieuwe bedrijfscultuur, de manier van samenwerken moet anders, of ze willen een hele nieuwe branding. Verder vindt ik het heel leuk om te dansen, zumba of streetdance. Dat doe ik beide een keer per week. Reizen vind ik ook heel leuk en ik maak af en toe ook zelf kleren.’’

  1. Waar ken je Giving Back van?

‘’Eigenlijk ken ik Giving Back al heel lang. Toen ik nog in vast dienstverband zat, had ik een collega die mentor was bij Giving Back en die had altijd hele leuke verhalen over GB.  Toen dacht ik dat wil ik ook. Dat heb ik vijf jaar lang gedacht. Daarna ging ik een keer lunchen met de vorige vertrouwenspersoon van Utrecht en haar mentee werkte in de bediening. En ze waren heel leuk en enthousiast met elkaar. Ik dacht toen bij mezelf volgens mij kan je met GB echt iets voor iemand betekenen en aangezien ik op werkgebied ook altijd mensen ondersteun en help, dacht ik nu heb ik echt geen excuus meer. Dus toen heb ik me aangemeld en ben ik 11 maanden later mentor geworden van Britney. Ik vind dat het programma van Giving Back heel mooi in elkaar steekt en ik heb daarnaast ook hele leuke mensen leren kennen.’’

  1. Welke rol ga je spelen bij Giving Back?

‘’Op dit moment ben ik sinds november de vertrouwenspersoon In Utrecht bij Giving Back. Voor  mij betekent het dat ik laagdrempelig wil zijn voor iedereen die ergens over wil kletsen, maar het toch te spannend vindt om het er met zijn of haar mentor over te hebben.  Dat mag van alles zijn; geen klik met de mentor, over gepast gedrag wat wel en niet mag of kan, of over het bedrijfsleven. Mentoren kunnen ook bij mij terecht als zij bijvoorbeeld  iets zien bij mentees thuis of bij bedrijven. Zij kunnen dan met mij hun gedachtes delen. Kloppen mijn gedachten? Mag ik dit denken? Klopt mijn verhaal? Wat zou je kunnen doen? Dat zijn allemaal vragen die bij een mentor of mentee op kunnen komen en ik ben er dan om tips en advies geven. Bovendien werkt het in mijn voordeel, want ik ben al mentor geweest, dus ik ken GB goed en weet waar ze voor staan.’’

  1. Wanneer men jouw hulp nodig heeft binnen GB, hoe ben je dan te bereiken?

‘’ Mijn mobiele nummer staat onderaan dit interview, maar ze kunnen me ook altijd mailen. Als mensen ergens mee rond lopen voor langere tijd en als ze eenmaal  het idee hebben dat ze het wil uiten dan moet daar geen enkele drempel zijn, dus lijkt WhatsApp mij het snelst en handigst.’’

  1. Wat is je levensmotto?

‘’ Ik vind dat wil een lastige vraag, moet ik eerlijk zeggen. Ik koppel het aan onze missie van The Boost Factory; Speak Up. We gunnen mensen om te zeggen wat ze denken, voelen en vinden. We merken dat mensen het nogal spannend vinden om datgeen wat ze voelen of denken, ook durven te zeggen. Het moet natuurlijk wel respectvol blijven, maar dat is dus wel iets waar ik voor sta.’’

Trudy is in 2016 mentor in Utrecht geweest. Trudy werkt als zelfstandig trainer coach op HR en change management vakgebied en is verbonden aan de Boostcompany.  Wil je contact opnemen met Trudy? Dat kan per mail trudy.ravensbergen[at]gmail.com of telefonisch op 06 31932809.

Interview credits: Layla Hida PR commissie GBSC.

Leave a Comment

Your email address will not be published.