GBSC-ers op bezoek bij AkzoNobel - Giving Back

GBSC-ers naar AKZONOBEL

Vrijdag 23 maart stonden onze GBSC’ers ’s ochtends vroeg in Sassenheim. Vanaf Sassenheim werden de studenten met de bus naar de grootste vestiging van AkzoNobel gebracht. Maar voordat we aan het kleurrijke avontuur konden beginnen, kregen wij eerst meer te horen over ons partnerbedrijf AkzoNobel.

“De muren, de auto’s en huizen hebben allemaal een kleurtje. Een wereld zonder kleur zou wel een hele saaie wereld zijn. Maar waar komt die verf vandaan? En hoe wordt die gemaakt?” een uitspraak van een van de studenten.

AkzoNobel is een van de grootste verfproducenten op de wereld. Er wordt wereldwijd telkens gezocht naar manieren om de verf duurzamer, veiliger en efficiënter te maken. Om aan de top te blijven moet constant worden geïnnoveerd. Het verfmerk Sikkens bestaat al meer dan 200 jaar en niet zomaar.

Daarnaast kregen de studenten ook meer te horen over de maatschappelijke projecten waar AkzoNobel mee bezig is; zoals het omtoveren van een sloppenwijk tot een prachtige woonomgeving met kleur. Ook werden we meegenomen in het proces van verf maken. De welkomstpresentatie werd gegeven door Jerry Santen.

Na de presentatie kregen de studenten de mogelijkheid om hun brandende vragen te stellen aan AkzoNobel. Bij de presentatie ’carrièremogelijkheden’ konden de studenten alles vragen over stages, bijbanen en andere mogelijke bedrijfsfuncties.

Na de informatie die we hadden gekregen, was het tijd om net als Charlie in de chocoladefabriek alles met eigen ogen te beschouwen in de grootste vestiging van AkzoNobel in Nederland. De studenten werden door de werknemers van AkzoNobel door het proces heengeleid. We kregen een rondleiding door een van de meest geavanceerde fabrieken van Nederland en al onze vragen werden beantwoord.

Helaas kwam hierna ons onvergetelijke avontuur tot een eind. We hebben ons avontuur afgesloten met een heerlijke lunch en we werden met de bus weer teruggebracht.

Verslag gemaakt door Azdin Agzennay – activiteitencommissie GBSC.

Leave a Comment

Your email address will not be published.