GBSC bestuur | Kennismaken met

GBSC Kennismaken met … Jeanice Koorndijk

  1. Vertel wat over jezelf

Hi! Nou, mijn naam is Jeanice Koorndijk. Ik ben 20 jaar oud. Ik ben geboren en getogen in Rotterdam en ik heb Surinaamse roots. Ik heb internationaal recht gestudeerd in Leiden en momenteel studeer ik er rechtsgeleerdheid. Het plan is om advocaat te worden. Ik denk aan de specialisaties european law, international dispute settlement en human rights. Ik ben er nog niet helemaal uit maar dat heeft ook geen haast. In mijn vrije tijd doe ik graag aan fitness en maak ik natuurlijke huidverzorgingsproducten. Dat is het wel zo’n beetje.

2. Motivatie om te solliciteren voor deze bestuursfunctie.

Ik zat 2 jaar lang in de commissie maatschappelijke projecten en ik haalde er veel voldoening uit omdat je echt een impact kan maken. Ik vond het tijd om wat terug te doen voor de vereniging door mij er intensiever mee bezig te houden. Vooral de maatschappelijke projecten commissie had nog zo veel potentie. Vandaar dat ik heb gesolliciteerd. Ik wil die potentie uit de commissie halen. Dat lukt tot nu toe aardig hahaha.

Het ging mij ook om de vereniging als geheel. Het vorige bestuur heeft zich ingezet om meer nieuwe leden aan te trekken. Daar zijn ze succesvol in geweest. We zijn daardoor aan het groeien en het bestuur van dit jaar moet de vereniging aanpassen aan deze trend. Ik denk als jurist dan meteen: daar moet je beleid voor creëren! Dat zijn we aan het doen en daarnaast nemen we natuurlijk nu al passende maatregelen. Exciting om over de vraagstukken na te denken en het samen met de rest aan te pakken.

  1. Wat zijn de plannen voor maatschappelijke projecten voor dit GBSC jaar?

Het leuke aan de commissie maatschappelijke projecten is dat je creatief mag zijn. We kunnen van alles doen om een impact te maken. We hebben een aantal leuke projecten bedacht maar die zijn nog geheim! Een kernpunt van het beleid van dit jaar is om het netwerk van de commissie uit te breiden door partnerschappen aan te gaan met maatschappelijke organisaties in binnen- en buitenland. Zo hebben we de warme winter weken georganiseerd in samenwerking met NLcares. Er komen in 2019 leuke activiteiten aan met andere organisaties en bedrijven.

We gaan natuurlijk ook naar het buitenland! Tijdens die reis gaan we echt een aantal toffe dingen doen. Dus ja…  het plan is om toffe dingen te gaan doen.

  1. Waar let je vooral op bij aanmeldingen voor een activiteit?

In principe is iedereen welkom bij maatschappelijke projecten. We zetten veel projecten op dus er is vrijwel altijd plek.

Bij de maatschappelijke projecten waarvoor er een selectie is, zoals het project in het buitenland, gaat het altijd om motivatie. Ik stel bijvoorbeeld de vraag of leden buiten gbsc om ook vrijwilligerswerk doen en waarom iemand mee wil doen.

  1. Hoe verloopt de samenwerking met je commissieleden?

De commissie maatschappelijke projecten bestaat uit een team van superhelden! Dat komt natuurlijk omdat we allemaal een doel voor ogen hebben: impact maken en gbsc’ers helpen om anderen te helpen. Als je allemaal dezelfde visie deelt komt de rest vaak vanzelf.

Ik ben zelf super flexibel. Je mag echt met de grootste ideeën komen. Als er een  goed plan is om het uit te voeren ben ik all in. Maar ik ben ook zeer kritisch. Als ik iets maar niets vind dan zul je dat merken. Dat geldt ook voor andere commissieleden: iedereen zal je op de sterke en zwakke punten van je idee wijzen. Die open communicatie is mogelijk omdat iedereen goed met elkaar overweg kan. Dat is het belangrijkste want dan neem je kritiek ook niet zo snel persoonlijk. Je mag elkaar en je respecteert elkaar. Alleen op die manier kun je samen iets creëren wat echt de moeite waard is.

De karakters en persoonlijke eigenschappen van de commissieleden zijn erg divers. Dat zorgt voor synergie. Ik heb een aantal zeer creatieve commissieleden. Dat zijn dromers. Daar komen altijd leuke ideeën vandaan. Daarnaast zitten er realisten bij. Zij zorgen voor balans en stellen de kritische vragen. ‘Is dat wel haalbaar? Hoe wil je dat doen?’ Dit zorgt naar mijn gevoel voor een goede dynamiek.

Elk commissielid is anders en ik pas mijn aanpak zo veel mogelijk aan aan degene met wie ik communiceer. Ik merk dat ik ook best veel over mezelf leer. Ik communiceer bijvoorbeeld het liefst door erg direct te zijn. Maar dat werkt niet bij iedereen. Zo ontwikkel ik mezelf eigenlijk op het gebied van leiderschap en communicatie.

  1. Wil je nog iets kwijt aan de lezers?

Stay tuned voor de leuke maatschappelijke projecten die eraan komen!

Leave a Comment

Your email address will not be published.