Giving Back Eindhoven van start!

Giving Back Eindhoven van start!

In de afgelopen 20 jaar heeft Giving Back inmiddels in vier steden in de Randstad talentvolle scholieren met een cross-culturele achtergrond middels het Scholierenprogramma een steuntje in de rug kunnen geven met een mentor en het inhoudelijk programma als het ging om vragen rondom studiekeuze, rolmodellen, een relevant netwerk en persoonlijke ontwikkeling. Dat dit niet alleen een Randstedelijk vraagstuk is, is uiteraard geen verrassing. Aan Giving Back de uitdaging het succes van het Scholierenprogramma ook te gaan inzetten in andere steden. De eerste uitbreiding van Giving Back buiten de Randstad is een feit: Eindhoven.

In 5 maanden tijd hebben we met veel hulp uit het netwerk van onze Giving Backers met veel mensen, scholen en bedrijven kennis kunnen maken in en rondom Eindhoven. En met succes!

Inmiddels is de eerste school aan boord namelijk het Van Maerlantlyceum, hebben we een stadscommissie staan met 5 leden en 1 voorzitter en zijn er al 20 potentiële mentoren die de komende weken allemaal door de stadscommissie worden benaderd en ingepland om in augustus/ september te spreken voor selectie. Ook hebben we al een aantal gerenommeerde bedrijven gesproken die ieder op hun eigen wijze een bijdrage willen leveren aan Giving Back en het Scholierenprogramma. Op dit moment zijn dit PWC, ING, Boels Zanders, Kennedy Fitch, Philips Health Tech.

Ben jij of ken jij iemand die ook een bijdrage zou kunnen en willen leveren aan Giving Back Eindhoven?
Neem dan contact op met de voorzitter van Stadscommissie Eindhoven Julianne Vereijken.

Leave a Comment

Your email address will not be published.