Tessa Zwaving - workshop Giving Back Scholierenprogramma

Kennismaken met ….. Tessa Zwaving

De community van Giving Back bestaat naast onze talentvolle scholieren en studenten jaarlijks uit circa 400 vrijwilligers die eenmalig of ieder jaar met veel plezier en toewijding hun bijdrage aan onze programma’s leveren. Dit kan zijn als mentor of als trainer van een workshop. Zo ook Tessa Zwaving. Zij verzorgt al een paar jaar samen met Babet de Vries de workshop persoonlijk leiderschap in het Scholierenprogramma. Tijd om eens nader kennis te maken met Tessa. Aubid Sawar van de PR-commissie van Giving Back Students Community interviewde haar.

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Mijn naam is Tessa Zwaving, ik ben getrouwd en ben moeder van 3 kinderen. Ik woon samen met mijn gezin in Den Haag. Vorig jaar heb ik Back to Your Roots opgericht. We verzorgen coachtrajecten en trainingen, waarbij we met teams en individuen kijken wat er nodig is om meer plezier uit je werk te halen.

Hoe lang ben je al verbonden aan Giving Back?

Ik ben verbonden met Giving Back sinds 2016, ik kwam in contact met Giving Back via Babet de Vries. Zij was des tijds de voorzitter van stadscommissie Utrecht. Ik vind Giving Back heel waardevol en vind het mooi om te zien, hoe Giving Back scholieren stimuleert om alvast na te denken over de toekomst.

Welke workshop geef je, aan wie en wat is het doel van die workshop?

Ik geef de workshop persoonlijk leiderschap aan de jongeren die deelnemen aan het Scholierenprogramma van Giving Back. Ik vind dat ze gemotiveerd zijn en zich goed focussen op hun persoonlijk ontwikkeling. Het is bijzonder om te zien hoe open en kwetsbaar de scholieren tijdens een workshop durven te zijn. Je ziet dat ze elkaar inspireren met hun eigen verhalen en ervaringen.

De missie van Giving Back is om samen met onze partnerbedrijven, -scholen, vrijwilligers een relevante bijdrage te leveren aan het vergroten van culturele diversiteit binnen de top van het bedrijfsleven en de overheid. Onder het motto dat we alle talent gaan benuttten in Nederland. Hoe belangrijk is diversiteit in de samenleving voor jou als professional en persoonlijk?

Diversiteit is onderdeel van onze samenleving en het is spijtig dat het zoveel aandacht nodig heeft. Ik hoop dat als mijn kinderen over 20 jaar gaan werken het de normaalste zaak van de wereld is en dat het niet meer een missie hoeft te zijn van bepaalde organisaties als Giving Back. We kunnen zoveel van elkaar leren en nieuwe inzichten opdoen. Zou mooi zijn als mensen zich daar meer van bewust zijn.

Hoe ben jij gekomen waar je nu zit? Welke opleidings- en levenswandel heb jij achter de rug en wat heb je ervan geleerd?

Ik heb de opleiding persoonlijk en arbeid gedaan. Ik ben opgegroeid in Almelo, heb gestudeerd in Groningen en woon momenteel in Den Haag. Ik heb gewerkt in diverse Recruitment- en Human Resourcefuncties. Ik heb in mijn carrière bij verschillende bedrijven gewerkt en ik vond het leuk om al die verschillende culturen te ervaren. Niet alle banen waren even leuk, maar mede door de verschillende omgevingen en functies ben ik er wel achter gekomen wat me wel en niet aanspreekt binnen mijn werk. Ook de minder leuke ervaringen zijn waardevol; het gaat erom dat je daarvan leert en er sterker uit komt.

Wat wil je alle betrokkenen bij Giving Back meegeven?

Je bent zelf verantwoordelijk voor het pad dat je bewandelt in het leven, en maak gebruik van de mensen die je op je pad willen helpen. Je hebt alles in handen om er iets bijzonder van te maken als je daar naar streeft.

Tot slot: wat is je levensmotto?

Proberen is leren. Je leert alleen maar van de dingen die je doet. Je leert van de positieve momenten, maar ook van je minder leuke ervaringen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.