Het Scholierenprogramma van Giving Back nu écht van start met het Teambuildingsweekend!
Afgelopen weekend op 11 en 12 november vond het Teambuidingsweekend plaats, traditioneel in het prachtige hotel-en conferentiecentrum Woudschoten te Zeist. Dit weekend luidt het landelijke begin van het scholierenprogramma in. Het staat in het teken van de kennismaking van de scholier met zijn of haar mentor én van het aanbrengen van de focus voor het mentoringtraject.
De scholier en mentor hebben elkaar in oktober voor het eerst ontmoet op de lokale matchingsavonden en leggen in het Teambuildingsweekend de basis voor hun verdere relatie. Want een match is nog geen relatie!
We startten de dag met een welkomswoord van Karim El-Khetabi, de directeur van Giving Back, waarin hij het belang van het mentortraject benadrukte. En tevens een warm welkomswoord van Riemke Leusink, voorzitter van bestuur van Stichting Woudschoten. Dankzij deze stichting is het mogelijk dat wij in conferentie-oord kunnen verblijven.
De eerste dag draaide volledig om het versterken van de band tussen de scholieren en hun mentoren, wat essentieel is in de kennismakingsfase. Daarom zijn er bondings-activiteiten, zoals de Marshmellow Challenge en de Buddy Run Line Cross (een soort speurtocht die de scholieren samen met hun persoonlijke mentor doen in de bossen van Zeist). Gelukkig was het droog tijdens deze middagactiviteit en konden we naar buiten!
In de avond een eerste workshop rondom persoonlijke ontwikkeling, waarin mentoren en scholieren spelenderwijs meer leren over zichzelf, hoe ze reageren in bepaalde situaties en handvatten krijgen hierop op goede wijze mee om te gaan. Veel zweetdruppels verder een zeer geslaagde avond!
Na afloop vonden scholieren elkaar al snel, diverse spellen werden gespeeld en nieuwe vriendschappen ontstonden tussen scholieren van verschillende scholen.
Tijdens de ochtend van dag 2 waren de mentoren en de scholieren gescheiden. Voor de scholieren opende de dag met een workshop Persoonlijk Leiderschap gericht op maken van keuzes, en inzicht verkrijgen in alle processen die daarmee samenhangen. Druk. Dilemma’s. En op basis waarvan en hoe kies je dan je persoonlijke pad?
De mentoren volgende tegelijkertijd een workshop rond mentoring. Wat zijn de uitdagingen van een mentor? Wat zijn de do’s en don’ts? Hoe breng je focus aan in traject? Is er ook een plan B? Balans tussen focus en verbeden van horizon. Door een ervaringsdeskundige alumnus en diverse ervaren mentoren werden vele waardevolle tips en inzichten gegeven. Hierna werd door de mentor-scholier koppels een eerste aanzet gegeven om een plan op te stellen: ‘wat willen we samen bereiken dit jaar?’. Na de lunch (weer een héérlijk buffet!) werd het tijd voor afscheid, zwaaiden mentoren en begeleiding de scholieren uit. Top weekend gehad!
Veel dank en waardering aan docenten van Beleving aan Zee, BOKSZ en Global Young Leaders. Ook veel dank aan de schoolcoördinatoren van Comenius Lyceum, HLW, OSB en Damstede voor de begeleiding. Tevens dank aan de stadscommissie Amsterdam voor matching en aanwezigheid. En zeker bijzondere dank aan Kerem Akdeniz voor zijn persoonlijk verhaal. Tot slot veel dank aan Woudschoten Hotel/Conferentiecentrum voor hun gastvrijheid en goede zorgen. Samen zetten we diversiteit aan het werk!
Vul onderstaande gegevens in om in te loggen bij Giving Back.
Wachtwoord vergeten of instellen?