Hoe zijn wij ontstaan

Ontstaan & Groei

Stichting Giving Back is een initiatief van studenten van de Haarlem Business School en Charles Ruffolo en is in 1999 opgericht door onze founding fathers (Buford Alexander, John Padget en Joop Saan) met als doel om talentvolle scholieren met een bi-culturele achtergrond in de laatste twee jaar van het HAVO of VWO te ondersteunen bij hun stap richting HBO/WO. De scholieren in het Giving Back Scholierenprogramma komen uit een omgeving waarin studeren niet vanzelfsprekend is. Hun ouders hebben niet (of niet in Nederland) gestudeerd. Deze scholieren missen daarmee rolmodellen in hun directe omgeving en een relevant netwerk. Giving Back biedt deze scholieren een activiteitenprogramma dat bestaat uit zowel verplichte workshops als keuze-events.

In 2009 is gestart met het Giving Back Studentenprogramma. De studenten die deelnemen aan dit programma behoren, net als bij het Scholierenprogramma, tot de eerste generatie in hun omgeving die gaat studeren aan het HBO of WO. Alle deelnemende studenten worden lid van de Giving Back Students Community (GBSC), een vereniging die door de studenten zelf gerund wordt en die workshops, bedrijfsbezoeken en excursies naar het buitenland organiseert.

Het Masterprogramma is in september 2015 gelanceerd en is onderdeel van het Studentenprogramma. Een programma van een jaar, speciaal bedoeld  voor studenten van Giving Back, die zich in de Master-fase van hun studie bevinden. Voor deze groep studenten bestaat het activiteitenprogramma uit vijf Masterclasses en de studenten krijgen eveneens een mentor toegewezen. Het Masterprogramma is in samenwerking met onze partnerorganisaties opgezet. Doel is de deelnemers te begeleiden bij de transitie van student naar professional.

Talentvolle jongeren & rolmodellen

Missie

Verschil moet er zijn!

Want stel je voor dat we allemaal hetzelfde waren. Dan zou er niemand meer bijzonder zijn. En een land zonder bijzondere mensen, dat werkt niet. Daarom is het beter om de verschillen tot bloei te brengen. Want diversiteit werkt. Diversiteit zorgt voor mensen die vanuit hun culturele achtergrond nét dat beetje extra meenemen om de BV Nederland mee te laten gaan in de vaart der volkeren.

Onze missie is om samen met onze partners en vrijwilligers een relevante bijdrage te leveren aan het vergroten van culturele
diversiteit in de top van het bedrijfsleven en de overheid. Samen zetten we diversiteit aan het werk. Zo kunnen deze jongeren in de toekomst andere jongeren weer inspireren en een voorbeeldfunctie vervullen.

Hoe we dit doen? Bekijk ons scholierenprogramma en studentenprogramma.

Bevlogen, concreet, op maat.

Visie & Werkwijze

Belangrijk onderdeel van de drie programma’s van Giving Back is het mentortraject. Mentoren gaan een één-op-één verbintenis aan met een voor het programma geselecteerde scholier of student.

De begeleiding van de Giving Back jongere staat centraal, hierbij delen mentoren hun eigen ervaringen en stellen ze hun netwerk ter beschikking. De jongeren zullen hierdoor meer kansen zien én grijpen!

Giving Back ondersteunt op deze manier scholieren en studenten bij de stappen naar een succesvolle toekomst. Mentoren en hun organisaties komen via Giving Back in aanraking met de nieuwe generatie en kunnen straks de werkgevers zijn van deze ambitieuze jongeren.

Voor de organisatie, de mentoren én de deelnemers geldt: wij willen elkaar inspireren, netwerken opzetten en mogelijkheden doorgeven en benutten. Zo bouwen we verder aan een succesvolle samenleving.

Persoonlijk

Je krijgt een persoonlijke mentor

Actief en uitdagend

Je volgt een actief en uitdagend activiteitenprogramma

Familie

Je wordt onderdeel van de Giving Back familie