Maak jij het verschil voor een jongere?

Informatie voor mentoren

Het succes van Giving Back wordt bepaald door onze enthousiaste mentoren die hun ervaringen en netwerk willen delen met jongeren. Als mentor draag je bij aan de persoonlijke en professionele ontwikkeling van ambitieuze scholieren en studenten die uit een omgeving komen waarin studeren niet vanzelfsprekend is.

De mentoren van Giving Back laten deze jongeren kennismaken met andere mensen, plaatsen, activiteiten en bedrijven. Hun horizon wordt verbreed waardoor zij meer kansen zien en grijpen. In de toekomst kunnen zij anderen weer inspireren door zelf een rolmodel te zijn.

Waarom mentor worden? Als mentor bij Giving Back:

  • Krijg je de kans om jouw kennis en ervaring door te geven;
  • Wordt je netwerk verrijkt met andere professionals en aanstormende jonge talenten;
  • Haal je inspiratie uit contact met een jongere generatie;
  • Ontwikkel je je eigen mentoring vaardigheden.

Wat verwachten wij van onze mentoren?

  • Mentoren bij Giving Back zijn allen afgestudeerd aan een (Nederlandse) HBO-instelling of universiteit;
  • Zij hebben voldoende werkervaring om een scholier/student te begeleiden en laten de jongeren kennismaken met het bedrijfsleven/overheid;
  • Ze beschikken over een breed netwerk en zijn bereid dit te delen met hun scholier/student;
  • Mentoren ondersteunen de scholieren bij de ontwikkeling van hun talenten en keuze voor een passende studie;
  • Het mentorschap bij Giving Back is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Een aantal activiteiten is verplicht. De contactmomenten tussen mentor en scholier/student plannen zij zelf ongeveer 1 keer per maand.

Giving Back kent een Scholieren- en een Studentenprogramma. Beide programma’s zijn opgebouwd uit zowel een individueel mentortraject als een workshop- en activiteitenprogramma.

Mentoren voor het Scholierenprogramma

Wil jij op persoonlijke titel mentor worden van een ambitieuze scholier in 4 havo of 5 vwo? De mentoren van het scholierenprogramma komen uit alle sectoren van de samenleving. Vaak is dat een wereld van hoge opleiding, kansen en successen. Zij gunnen dat jonge mensen ook voor wie dit minder vanzelfsprekend is.

Als mentor binnen het scholierenprogramma begeleid je jouw scholier één op één. Het mentortraject start in oktober en loopt tot en met december van het jaar erop. Aanmelden voor het Scholierenprogramma kan het hele jaar door: wij hebben ieder jaar weer veel enthousiaste mentoren nodig die hun ervaringen willen delen.

Meer informatie? Bekijk dan onze flyer of lees voor uitgebreide informatie onze brochure voor mentoren binnen het Scholierenprogramma.

Mentoren voor het Studentenprogramma

Werk jij bij één van onze Partners: Albert Heijn, Allen&Overy, AkzoNobel, Baker McKenzie, Cargill, DIF, ING, Loyens & Loeff, Ministerie van Defensie of PwC en wil jij een maatschappelijke bijdrage leveren op een manier waarbij je je mentoring-skills verder ontwikkelt? Wil jij leren over de nieuwe generatie werknemers en over diversiteit? Dan verwelkomen wij je graag als mentor in ons Studentenprogramma!

Als mentor begeleid je een student bij zijn/haar persoonlijke en professionele ontwikkeling. Daarnaast verrijk je je netwerk met de toekomstige generatie werknemers en met mede-mentoren van zowel de eigen organisatie als die van de andere partnerorganisaties. Aanmelden voor het Studentenprogramma kan het hele jaar door.

Meer informatie? Bekijk dan onze flyer of lees voor uitgebreide informatie onze brochure voor mentoren binnen het Studentenprogramma of bekijk onze webinar.

“We kunnen goed praten en weten wat er speelt in elkaars leven. Mijn scholier zoekt begeleiding bij het maken van een aantal keuzes en zoekt daarvoor mijn advies. Ik heb het gevoel dat ik daarbij van waarde ben”.
“Het is ontzettend leuk om de leefwereld van een jongere te leren kennen. Bovendien sla je bruggen tussen verschillende culturen en achtergronden. Ik heb veel inspiratie en energie gekregen van mijn student"