Maak jij het verschil voor een jongere?

Informatie voor mentoren

Mentoren voor het Scholierenprogramma:
Wil je op persoonlijke titel mentor worden van een ambitieuze scholier? Giving Back werkt samen met gedreven professionals die talentontwikkeling, persoonlijke groei en maatschappelijke diversiteit belangrijk vinden. De mentoren van het scholierenprogramma komen uit alle sectoren van de samenleving. Vaak is dat een wereld van hoge opleiding, kansen en successen. Zij gunnen dat jonge mensen ook voor wie dit minder vanzelfsprekend is.

Als mentor begeleid je jouw scholier één op één. Een jaar lang ben je samen met andere mentoren en scholieren betrokken bij een uniek educatief, sociaal en cultureel programma. Daarin maakt jouw pupil kennis met nieuwe activiteiten, plaatsen, mensen, omgangsvormen en zienswijzen. Je deelt je ervaring en kunde, stelt je netwerk open en spreekt ongeveer eens per maand af om te bespreken wat jouw scholier bezighoudt.

Het is ontzettend leuk om de leefwereld van een jongere te leren kennen. Bovendien sla je bruggen tussen verschillende culturen en achtergronden.

Bij Giving Back:

  • ontwikkel je je eigen coachingsvaardigheden;
  • wordt je netwerk verrijkt met andere professionals en aanstormende jonge talenten;
  • haal je inspiratie uit contact met een jongere generatie;
  • krijg je de kans om jouw kennis en ervaring door te geven.

Evenals voor de scholieren geldt voor de mentoren een selectieprocedure. Wij zorgen na een kennismaking met jou voor een optimale ‘match’ door jou en de scholier te koppelen op basis van bijvoorbeeld wederzijdse interesses.

Wil je samen met ons het verschil maken voor onze jongeren? Dan horen we graag van je. Meer informatie? Lees dan onze brochure voor mentoren binnen het scholierenprogramma.
Wil je je aanmelden? Gebruik dan deze link om bij het online aanmeldingsformulier te komen. Indien je nog aanvullende vragen hebt of je wilt eens 1-op-1 bespreken of het mentorschap bij je past, dan kun je altijd contact opnemen met ons secretariaat via: info@givingback.nl of: 020-623 41 71.

Mentoren voor het Studentenprogramma
Werk jij bij bij één van onze Partnerbedrijven; Albert Heijn, AkzoNobel, Allen&Overy, Cargill, ING, Ministerie van Defensie, Nuon en PwC? Dan kun je je aanmelden als mentor in ons Studentenprogramma!

Ervaar van dichtbij hoe jonge studenten hun ambities waarmaken!
Giving Back staat voor een diverse samenleving waarin iedereen een gelijke kans verdient. Hiervoor werken wij samen met professionals die talentontwikkeling, persoonlijke groei en diversiteit belangrijk vinden.
Wil jij een maatschappelijke bijdrage leveren op een manier waarbij je je mentorings- en softskills verder ontwikkelt, leert over de nieuwe generatie werknemers en over diversiteit?
Word dan mentor bij Giving Back!

Giving Back koppelt studenten één-op-één aan een mentor die hen laat kennismaken met nieuwe activiteiten, plaatsen, mensen, omgangsvormen en zienswijzen.

Je deelt je ervaring en kunde, stelt je netwerk open en houdt regelmatig contact om de voortgang te peilen en bij te sturen. Je ondersteunt bij het kiezen van een goede richting en coacht in persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Doel van het mentortraject
Het doel is de jongeren vanuit zo veel mogelijk invalshoeken wegwijs te maken in de wereld en voor te bereiden op een succesvolle functie in de maatschappij. Het is bijzonder om van dichtbij mee te maken hoe de jongere zijn of haar ambities steeds verder waarmaakt. Bovendien sla je bruggen tussen verschillende culturen en achtergronden; een zeer inspirerend proces!

Wat betekent Giving Back voor de mentor?
Ontwikkeling van je eigen coachingsvaardigheden.
Verrijking van je netwerk met andere professionals (waaronder je mede-mentoren) en ambitieuze jongeren.
Inspiratie opdoen uit contact met een jongere generatie.
Een kans om iets door te geven uit jouw eigen ervaring en kennis.

Hoe werkt het?
Mentoren bij Giving Back zijn allen afgestudeerd aan een (Nederlandse) HBO-instelling of universiteit en werkzaam bij één van onze Partnerbedrijven; Albert Heijn, AkzoNobel, Allen&Overy, Cargill, ING, Ministerie van Defensie, Nuon en PwC.
Zij hebben de nodige werkervaring en een breed netwerk.
Het mentortraject duurt minimaal 2 jaar (september 2017 tot en met juli 2019).
Met alle studenten wordt een selectiegesprek gevoerd.
Bij het “matchen” van studenten en mentoren wordt o.a. gekeken naar studiekeuze en werkveld, persoonlijkheid en interesses.
Het mentorschap bij Giving Back is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Een aantal activiteiten is verplicht.
De contactmomenten tussen mentor en student plannen zij zelf ongeveer 1 keer per maand

Mentor worden?
Het succes van Giving Back wordt bepaald door onze enthousiaste mentoren die hun eigen ervaringen en netwerk willen delen met studenten. Wij verwelkomen daarom graag nieuwe mentoren!
Meer informatie? Neem contact op met Jet van Beuningen (Programmamanager studentenprogramma): jvanbeuningen@givingback.nl.