Bachelorprogramma en Masterprogramma

Giving Back Studentenprogramma

Het Studentenprogramma van Giving Back kent een Bachelor- en een Masterprogramma. In beide gevallen krijgt de student een mentor toegewezen die hem/haar helpt bij de persoonlijke en professionele ontwikkeling. Deze mentoren zijn allen werkzaam bij één van onze Partnerbedrijven en daarmee levert het mentorprogramma ook een bijdrage aan de ontwikkeling van de eigen medewerkers van de partners.

Lees hieronder meer over het Bachelor en het Masterprogramma van Giving Back:

Het Bachelorprogramma

Het Bachelorprogramma richt zich op HBO- en WO studenten en bestaat uit twee onderdelen:

Een Activiteitenprogramma: alle studenten in het Giving Back Bachelorprogramma worden lid van de Giving Back Students Community (GBSC), een studentenvereniging met een eigen bestuur. GBSC organiseert jaarlijks vele workshops, bedrijfsbezoeken, studiereizen en (sportieve en sociale) evenementen.

Een Mentorprogramma, dat een belangrijk onderdeel van het Bachelorprogramma vormt. Giving Back koppelt studenten één-op-één aan een mentor van een van onze partnerbedrijven die hen laat kennismaken met nieuwe activiteiten, plaatsen, mensen, omgangsvormen en zienswijzen. De mentor begeleidt zijn of haar student door te inspireren en te ondersteunen, op het gebied van persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ervaring en kunde worden gedeeld, het netwerk van de mentor wordt opengesteld en Giving Back houdt regelmatig contact om de voortgang te peilen en bij te sturen. De student wordt ondersteund bij het kiezen van een goede richting en coacht in persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Let op: je kunt je uiterlijk tot 1 juni aanmelden voor het Bachelorprogramma. Voor het najaar 2019 is de inschrijving gesloten, aanmeldingen komen vanaf nu op de reservelijst.

Het Masterprogramma

Het Masterprogramma is bedoeld voor studenten die zich in hun Masterfase van hun studie bevinden, duurt een klein jaar (september – juni) en combineert twee onderdelen: een activiteitenprogramma, bestaande uit Masterclasses, en een op maat gesneden mentortraject.

De Masterclasses: het Masterprogramma bevat Masterclasses die elk een hele dag (door de week) duren en die gericht zijn op de transitie van student naar professional. Het centrale thema is Mens & Ontwikkeling. Uitgangspunten hierbij zijn Persoonlijke Ontwikkeling en Professionele Ontwikkeling. Kortom: hoe zorgen bedrijven dat zij klaar zijn voor de toekomst en dat hun medewerkers én de wereld rondom daar ook klaar voor is? En hoe kun jij zorgen dat jij klaar bent voor jouw toekomst?

Mentorprogramma: Je krijgt voor de duur van het Masterprogramma een speciaal hiervoor geselecteerde mentor die je ondersteunt tijdens dit traject.

Meer lezen over het Masterprogramma voor studenten? Klik hier voor de brochure. Let op: aanmelden voor het Masterprogramma kan tot uiterlijk 15 juli! Aanmeldingen die later binnenkomen, worden op de  reservelijst geplaatst.

"Ik ben me bewust van wat ik wil en van mijn sterke en zwakke kanten, mijn zelfinzicht is vergroot, ik heb mijn kwaliteiten ontdekt"
"Dankzij het GB-programma weet ik wat ik wil, kreeg ik de kans om te netwerken met professionals en dat geeft mij een voorsprong op studiegenoten"