Bachelorprogramma en Masterprogramma

Giving Back Studentenprogramma

Het Bachelorprogramma
Het Bachelorprogramma richt zich op HBO- en WO studenten en bestaat uit twee onderdelen:

  • Een Activiteitenprogramma: alle studenten in het Giving Back Bachelorprogramma worden lid van de Giving Back Students Community (GBSC), een studentenvereniging met een eigen bestuur. GBSC organiseert jaarlijks vele workshops, bedrijfsbezoeken, studiereizen en (sportieve en sociale) evenementen. De activiteiten sluiten aan bij de verschillende studiefases: Eerste- en tweedejaars én Ouderejaars (derde jaar van de studie of verder).
  • Een Mentorprogramma, dat een belangrijk onderdeel van het Bachelorprogramma vormt. Giving Back koppelt studenten één-op-één aan een mentor die hen laat kennismaken met nieuwe activiteiten, plaatsen, mensen, omgangsvormen en zienswijzen. De mentor begeleidt zijn of haar student door te inspireren en te ondersteunen, op het gebied van persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ervaring en kunde worden gedeeld, het netwerk van de mentor wordt opengesteld en Giving Back houdt regelmatig contact om de voortgang te peilen en bij te sturen. De student wordt ondersteund bij het kiezen van een goede richting en coacht in persoonlijke en professionele ontwikkeling.

De mentoren verbonden aan het Bachelorprogramma zijn allen werkzaam bij één van onze Partnerbedrijven en daarmee levert het mentorprogramma ook een bijdrage aan de ontwikkeling van de eigen medewerkers van de partners.

Meer lezen over het Bachelorprogramma voor studenten? Klik hier voor de brochure.

 

Het Masterprogramma
Het Masterprogramma is bedoeld voor studenten die zich in hun Masterfase van hun studie bevinden, duurt een klein jaar (september – juni) en combineert twee onderdelen: een activiteitenprogramma, bestaande uit Masterclasses, en een op maat gesneden mentortraject.

  • De Masterclasses: het Masterprogramma bevat Masterclasses die elk een hele dag (door de week) duren en die gericht zijn op de transitie van student naar professional. Het centrale thema is Duurzaamheid. Naast aandacht voor zaken als People, Planet en Profit gaat het nadrukkelijk ook over duurzaam leren en duurzame ontwikkeling. Uitgangspunten hierbij zijn Persoonlijke Ontwikkeling en Professionele Ontwikkeling. Kortom: hoe zorgen bedrijven dat zij klaar zijn voor de toekomst en dat hun medewerkers én de wereld rondom daar ook klaar voor is? En hoe kun jij zorgen dat jij klaar bent voor jouw toekomst?
  • Mentortraject: Je krijgt voor de duur van het Masterprogramma een speciaal hiervoor geselecteerde mentor die je ondersteunt tijdens dit traject. Je mentor is werkzaam bij een van onze partners.

Klik hier voor achtergrondinformatie over het Masterprogramma.