• Header 1

Scholierenprogramma

Elk jaar stellen de deelnemende scholen hun opvallendste en meest ambitieuze 4 havo- en 5 vwo-scholieren aan Giving Back voor. Jongeren die als eerste in hun familie gaan studeren, hebben een streepje voor. Als jij daartussen zit, kijken we naar je motivatie en schoolprestaties. Voldoen die aan de voorwaarden van Giving Back, dan ben je verzekerd van een plek. In totaal selecteren we per stad dertig talenten. Je krijgt dan de unieke kans om buiten schooltijd mee te doen met ons eenjarige scholierenprogramma. Dat programma richt zich op talentontwikkeling aan de hand van een individueel ontwikkelplan. Daarnaast bieden we je een persoonlijk mentortraject, bedrijfsbezoeken, intensieve workshops en sociale en culturele evenementen. Uiteraard is er ook volop aandacht voor de keuze van een vervolgstudie op een universiteit of hogeschool.

Bij Giving Back:

  • vergroot je je zelfvertrouwen en zelfinzicht;
  • krijg je hulp bij het overwinnen van obstakels;
  • doe je unieke nieuwe ervaringen op;
  • bouw je aan een veelzijdig netwerk;
  • leer je trots te zijn op jezelf.

Mentor
Tijdens dit jaar krijg je een persoonlijke mentor. Deze professional begeleidt jou vrijwillig en op persoonlijke titel. Hij of zij heeft zelf gestudeerd, werkt in het bedrijfsleven, bij de overheid, of in de maatschappelijke sector en heeft een uitgebreid netwerk. Jullie worden door ons gematcht. Mannen aan jongens, vrouwen aan meisjes. Daarbij proberen we zoveel mogelijk te kijken of jullie persoonlijkheid, professie, beroepswensen en interesses bij elkaar passen. Jouw mentor laat je kennismaken met nieuwe activiteiten, plaatsen, mensen, omgangsvormen en zienswijzen en helpt je bij het kiezen van een vervolgopleiding. Door deze bijzondere ervaring heeft menig Giving Backer deuren zien opengaan naar een succesvolle toekomst.

Dus, als je het ver wilt schoppen en jouw stem wilt laten horen in de wereld, dan is Giving Back er voor jou. Wij begeleiden je op weg naar je eindexamen. Verbreed je horizon en kies een duidelijke richting! Dan lukt het je straks beter om kansen te krijgen én te grijpen.

Wil je alles weten over Giving Back en ons scholierenprogramma? Check of jouw school meedoet en neem voor meer informatie contact op met de Giving Back-schoolcoördinator van jouw school. Het aanmeldingsformulier kun je online invullen middels deze link.