IMG_0207

Teambuildingsweekenden scholieren en mentoren 2017

We kunnen terugkijken op twee geslaagde Teambuildingsweekenden met een actief en leuk programma voor zowel de scholieren als hun mentoren.

Op zaterdagochtend werd gestart met een Marshmellow-challenge, waarbij teams van scholieren het moesten opnemen tegen mentoren-teams. Tijdens verschillende vragenrondes konden er spaghettistokjes, tape en touw worden bemachtigd, met als doel de hoogste toren van spaghettistokjes te bouwen, met een marshmellow bovenop. Na een uitgebreide lunch gingen alle gematchte koppels ’s middag samen op pad voor een teambuildingscircuit, uitgevoerd door Oxygen Events. In de bossen rondom conferentiecentrum Woudschoten kwamen zij langs checkpoints waar je punten kon verdienen met o.a. een hindernisbaan, portofoon opdracht, megaball, discgolf, segway, 4 op een rij, zeskamp, mega sling shot en een skilattenrace. De laatste energie konden de deelnemers kwijt met boksen; een intensieve training die verzorgd werd door Box2Grow.

De volgende dag begon het programma al erg vroeg. Alle deelnemers werden opgesplitst: de scholieren volgden de workshop Persoonlijk Leiderschap en de mentoren leerden meer over het mentorschap tijdens de workshop “Bewust begeleiden”. Tenslotte gingen de koppels scholier-mentor samen een start maken met een ontwikkelplan voor het komende Giving Back-jaar.

Scholier Inge (5V): “Het teambuildingsweekend was heel erg leuk, we hebben samen met onze mentoren activiteiten ondernomen zoals boxen en op een Segway rijden. Ook kregen we lekker eten en een workshop over persoonlijk leiderschap.”

Scholier Xiaoxin (5V): “Wij hebben veel gelachen in het teambuildingsweekend van Giving Back. We deden verschillende dingen met of tegen onze mentoren, waardoor we elkaar beter hebben leren kennen. Ook hebben we kennis gemaakt met mensen van andere scholen. De plaats waar het werd gehouden was heel erg mooi. Er zijn overal bomen en planten, op de grond liggen stapels bladeren waarop we konden lopen/ springen. We stapte bijna op een gele pad!”

Mentor: “Ik vond het een heerlijk weekend. Super organisatie en een mooie opbouw. Volgens mij heb ik mooie stappen kunnen zetten met mijn scholier en zelf weer veel geleerd. En het was erg leuk om zoveel leuke mensen te ontmoeten, wat een rijkdom!”

Scholier Mariam (4H): Het was een mooie kennismaking met onze mentoren en alle andere medeleerlingen. Het teambuildingsweekend was goed georganiseerd, de activiteiten hadden als doel onszelf beter te leren kennen in de zin van uithoudingsvermogen en geduld. We hebben ook geleerd hoe een goede samenwerking moet zijn om onze doelen te kunnen bereiken.”

Leave a Comment

Your email address will not be published.