Vacature ProgrammaManager Scholieren - Giving Back

Vacature Programmamanager Scholieren

Ben jij een energieke persoonlijkheid, die plezier heeft in het werken met gemotiveerde vrijwilligers & scholieren tussen de 15-18 jaar? Niet bang om te improviseren als het net even anders loopt? Ervaring met uiteenlopende gesprekspartners van zowel onze sponsors, als de mentoren en de scholieren? Maak je makkelijk verbinding met al deze doelgroepen, zoek je zeer afwisselend werk wat er echt toe doet? Reageer dan snel!

Wie wij zijn:
Onze missie is samen met onze partners en vrijwilligers een bijdrage te leveren aan het vergroten van culturele diversiteit in de top van het bedrijfsleven en de overheid. Dit doen we met onze cross-culturele mentoring programma’s. Hierin ondersteunen wij ambitieuze, talentvolle scholieren en studenten op weg naar een succesvolle maatschappelijke carrière met een uitdagend activiteitenprogramma, gericht op persoonlijke en professionele ontwikkeling en een ondersteunend persoonlijk mentortraject en sociaal netwerk.

Bij Stichting Giving Back, opgericht in 1999, zijn rond de 400 vrijwilligers actief. We hebben zes medewerkers in dienst.

Wat we doen voor onze scholieren:
Ons scholierenprogramma draait in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Eindhoven en richt zich op scholieren in het voorexamenjaar van hun HAVO of VWO-opleiding. Zij doen het op school aantoonbaar goed en zijn gemotiveerd om zichzelf verder te ontwikkelen bijvoorbeeld door een HBO of universitaire opleiding te volgen. Zij zijn vrijwel altijd eerste generatie (aankomende) studenten en missen daarom rolmodellen in hun directe omgeving en een sociaal netwerk dat hen daarbij kan ondersteunen. Door deze factoren ligt de focus tijdens de ontwikkeling van deze scholieren vrijwel volledig op het opdoen van kennis en is er geen aandacht voor het verbreden van de horizon en het bieden van een maatschappelijke context. Het is aangetoond dat deze scholieren als ze later wel gaan studeren aantoonbaar meer kans op de arbeidsmarkt maken wanneer ze wel een rolmodel hebben en een relevant netwerk tot hun beschikking.

Welke werkzaamheden staan je te wachten:
De afgelopen jaren is er ruim aandacht geweest voor kwantitatieve en kwalitatieve verbeteringen binnen het scholierenprogramma en hebben we het programma uitgebreid van vier naar vijf steden.

De komende jaren staan in het teken van Operational Excellence en verdere begeleiding van onze stadscommissies en relatieonderhoud met de partners en stakeholders van het Scholierenprogramma. Extra aandacht en begeleiding van de nieuwe steden: Eindhoven en Tilburg (staat op onze verlanglijst).

Gezien de steden waar ons Scholierenprogramma draait ben je veel onderweg naar bijeenkomsten met scholen, stadscommissies, mentoren en scholierenbijeenkomsten die plaatsvinden op lokaal en landelijk niveau in de 13 maanden dat een Scholierenprogramma draait. Nieuwe scholen acquireren, workshops bijwonen, contacten onderhouden met en enthousiasmeren van de school coördinatoren en de lokale besturen in de steden, de stadscommissies. Hen voorzien van de benodigde informatie en tools om ieder jaar weer een soepele werving en dito programma neer te kunnen zetten.

Je werkt nauw samen met de lokale besturen, de scholen, de Marketing&Communicatie manager en de back-office om alles te realiseren.

Wie wij zoeken:

Wij zoeken een enthousiaste, sociaal intelligente, ondernemende Programmamanager Scholierenprogramma om met een klein en enthousiast team en de hulp van vele vrijwilligers in de steden het programma verder te professionaliseren.

Onderstaand vind je een opsomming van competenties die wij zoeken in onze nieuwe collega

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Minimaal vijf jaar werkervaring;
 • Goede balans weten te hanteren tussen een denker en een doener zijn;
 • Communicatief sterk en stevig in je schoenen staan;
 • Netwerker en verbinder;
 • Plan- en organisatievermogen;
 • Complexe problemen vertalen naar concrete en heldere beleidsmatige oplossingen;
 • Ervaring met acquisitie en fondswerving;
 • Affiniteit met het werken in een vrijwilligersorganisatie(s);
 • Affiniteit met en bij voorkeur relevante werkervaring met doelgroep;
 • Innovatieve vaardigheden;
 • Klantgerichtheid en dienstverlenende instelling;
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid

Wat wij bieden:

 • Mogelijkheid om 4 dagen in de week te werken (max. 32 uur contract)
 • Een passend salaris bij de functie (indicatie is € 3.250,- bruto bij een fulltime aanstelling)
 • Een goed bereikbare werkomgeving, zowel met OV als auto, op ons kantoor in Amsterdam-Noord met een klein, hecht team aan collega’s.
 • Dynamiek: geen werkdag is hetzelfde en zal er aanspraak gedaan worden op je flexibiliteit en mobiliteit.
 • De kans een mooie bijdrage aan de maatschappij te doen door scholieren met dit programma kansen te bieden die ze wellicht normaal niet krijgen met een hoger doel.
 • Daarnaast kansen tot zelf leren. Je wordt uitgedaagd in deze rol je kennis, netwerk, social skills en bedrijfsmatig inzicht te combineren.
 • Een waardevolle uitbreiding van je netwerk.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Karim El-Khetabi. Je kunt ook direct solliciteren door een motivatiebrief en je CV te sturen naar: Karim El-Khetabi, directeur Giving Back. Bereikbaar via karimkhetabi@givingback.nl.

Leave a Comment

Your email address will not be published.