Mentoren gezocht!
13-06-2024

Ervaar van dichtbij hoe potentieel talent tot bloei komt en word mentor bij Giving Back!

Wil jij, professional met een mooi netwerk, het verschil maken voor een ambitieuze Scholier en zo ook nog culturele diversiteit een duwtje geven in de juiste richting? Meld je dan vandaag nog aan als mentor van een scholier in ons Scholierenprogramma.

Ons Scholierenprogramma richt zich op talentvolle scholieren in het voorexamenjaar van hun havo- of vwo-opleiding, specifiek op eerste-generatie aankomende studenten. Zij presteren aantoonbaar goed op school, zijn gemotiveerd om zichzelf verder te ontwikkelen en willen doorstromen naar een HBO- of universitaire studie. Deze scholieren hebben niet altijd een rolmodel in hun omgeving omdat zij de eersten zijn in hun familie die willen gaan studeren.

Als mentor ondersteun je gedurende 13 maanden een talentvolle en ambitieuze 4 havo- of 5 vwo-scholier in de overgang naar het studentenleven. Naast een inhoudelijk programma voor talentontwikkeling, maatschappelijke betrokkenheid en studiekeuze, bieden we een persoonlijk mentortraject. In dit traject staan centraal: het vergroten van het zelfvertrouwen, het verbreden van het wereldbeeld en het helpen bij het vinden van de juiste studie. Vanuit Giving Back zorgen we ervoor dat jij als mentor de juiste tools krijgt om de scholier te begeleiden. Je investeert ongeveer acht uur per maand.

Voor de aankomende lichting, die start in oktober 2024, zijn wij op zoek naar enthousiaste mentoren die voldoen aan de volgende criteria:

· Minimaal vijf jaar werkervaring
· In Nederland gestudeerd
· Een netwerk dat je wilt openstellen
· Werkzaam of woonachtig in een van de Giving Back-steden: Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Eindhoven

Is dit iets voor jou? Ken je iemand uit jouw omgeving die geschikt is als mentor voor een scholier? Meld je dan direct aan via: Klik hier

Ken jij mensen uit jouw omgeving die geschikt zijn als mentor in het scholierenprogramma van Giving Back? Helpen kan heel makkelijk. Stuur onderstaand bericht naar 3 mensen in jouw netwerk.  Om het je zo makkelijk mogelijk te maken hebben we een berichtje voor je klaargezet voor Whatsapp:

____________________________________________________

Hi [Naam],

Zoals je misschien weet, ben ik mentor geweest bij Giving Back Nederland. Ik ben heel enthousiast over het mentorschap en denk dat jij hier perfect voor bent! Het programma richt zich op talentvolle havo- en vwo-scholieren in hun voorexamenjaar. Dit zijn studenten die als eerste in hun familie gaan studeren en een voorbeeld missen. Een mooi programma waarbij je iets kunt teruggeven; de scholier leert van jou, maar jij leert ook van de scholier.

Wil je meer weten? Bezoek dan de pagina: Mentor worden bij Giving Back of je kunt je direct aanmelden via de aanmeldpagina:Aanmeldpagina voor Mentoren van Scholieren

Groeten, [Je Naam]

____________________________________________________

 

Wil je meer weten over het scholierenprogramma? Bekijk hier ons jaarverslag van vorig jaar: Klik hier

 

Neem contact op met Givingback

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Inloggen Giving Back

Vul onderstaande gegevens in om in te loggen bij Giving Back.

Wachtwoord vergeten of instellen?
Ben je lid van Giving Back maar heb je nog geen wachtwoord? Registreer je dan hier

Wachtwoord instellen

Stuur je e-mailadres en je ontvangt binnen enkele minuten een link waarmee je een nieuw wachtwoord kunt instellen.